logo


Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/imkbygr/public_html/omilies/timotheos

Εορτάζει ο της Καρδίτσης άγγελος

 

 onomastiria thessaliotidos5

 

Χρηστότητα ἐκδιδαχθείς, καί νήφων ἐν πᾶσιν, ἀγαθήν συνείδησιν ἱεροπρεπῶς ἐνδυσάμενος, ἤντλησας ἐκ τοῦ Σκεύους τῆς ἐκλογῆς τά ἀπόρρητα, καί τήν πίστιν τηρήσας, τόν ἴσον δρόμον τετέλεκας, Ἀπόστολε Τιμόθεε. Πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.

 

Με τον αέρα της Επτανήσου και την εμπειρία της Πρωτευούσης κατέστη επίσκοπος και Μητροπολίτης της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας, ο φερώνυμος του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, για να ποιμάνει λαό ευλογημένο και να διοικήσει εκκλησία μεγάλη.

 

Όντως μέτοχος των υπό του σκεύους της εκλογής και επαινετή της αγάπης Παύλου διδαγμάτων προς Τιμόθεον, ο Μητροπολίτης της Καρδίτσας, τίμησε τον πιστό μαθητή του Αποστόλου των εθνών Παύλο και παραλήπτη των δύο Επιστολών του, ως Ιερουργός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης με συλειτουργούς του, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σύρου κ. Δωρόθεο, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισιάς κ. Κύριλλο, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Κίτρους κ. Γεώργιο, Καρπενησίου κ. Γεώργιο, Σταγών κ. Θεόκλητο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο .

 

Εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

 

Στη σύντομη προσλαλιά του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για την παρουσία και τις ευχές τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει με πολλή εγκαρδιότητα και όλους τους Κληρικούς και τους λαϊκούς αδελφούς που λάμπρυναν με την παρουσία τους και τη συμπροσευχή τους, τη Μνήμη του Αποστόλου Τιμοθέου, καθώς και την ονομαστική του εορτή.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος δέχθηκε τις ευχές εκπροσώπων των αρχών, του ιερού κλήρου και του λαού στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.