logo


Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/imkbygr/public_html/omilies/evaggelismos

Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Υμηττού

 kaisarianis euagelismos1-1

 

Tο εσπέρας της εορτής, του κοσμοσωτήριου αγγέλματος της σαρκώσεως του Θεού Λόγου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Δανιήλ ο οποίος πλαισιωνόταν από Ιερείς της Μητροπόλεως μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο μεγάλο Μυστήριο Της Σαρκώσεως του Υιού του Θεού και Κύριου μας Ιησού Χριστού, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αναλύοντας τα λόγια με τα οποία ο Αρχάγγελος προσεφώνησε την Παρθένον Μαρία, «Χαίρε, κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σού».

«Τι εννοούσε και τι εννοούμε κι εμείς όταν πούμε «Ο Κύριος μετά σού»; Εννοούμε μια συντροφιά; Μια παρουσία του Θεού δίπλα μας; Όχι βέβαια. Τα λόγια αυτά δεν έκρυβαν μια τόσο απλή και ρηχή, θα έλεγε κανείς, αλήθεια. Αλλά κρύβουν μια βαθύτερη και υψηλότερη συγχρόνως αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια αυτή; Η ένωση του Θεού μαζί μας. Ένωση  μυστική και θεϊκή. Ο Κύριος ενώθηκε με την Παρθένο για να μπορέσει εν συνεχεία να ενωθεί με τον κάθε ένα από εμάς»  τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ.

Υπογράμμισε ακόμη, ότι ο Αρχάγγελος με το «O Κύριος μετά σού», «εσήμανε την ένωση του Θεού με την Παρθένο, εσήμανε την ένωση του Θεού με τον κάθε ένα άνθρωπο και εσήμανε και την ανάπλαση του ανθρωπίνου γένους, το οποίο πλέον θα ήταν καθαρισμένο από το μολυσμό της αμαρτίας».

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας,  τόνισε πως πρέπει να είμαστε καθαροί, από την πονηριά και την κακία, για να ανήκουμε στη νέα ανθρωπότητα, στην ευαγγελισμένη ανθρωπότητα, η οποία θα δοξάζεται μαζί με το Χριστό στην βασιλεία των Ουρανών.

Μεταξύ των πολυαρίθμων πιστών παρέστη ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλης Ι. Σταυριανουδάκης.