logo


Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/imkbygr/public_html/omilies/agripnia

Κατανυκτική Αγρυπνία στον Ιερό Ναό

του Αγ. Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος

 

agripnia sinodinos1

 

Πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών, προσήλθε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου και μετείχε προσευχητικώς καθ’ όλη την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία τελέσθηκε στο πλαίσιο των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προΐστατο ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία της Εικόνος της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης, η οποία φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και ευχήθηκε στους ευλαβείς προσκυνητές πλούσια την Χάριν του Αγίου Θεού δία πρεσβείων της Παναχράντου Αυτού Μητρός Υπέραγιας Θεοτόκου.

Τους Ύμνους, απέδωσε περίφημα ο καλλικέλαδος αριστερός χορός του Καθεδρικού Ι. Ναού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την διεύθυνση του Λαμπαδάριου κ. Αλεξίου Κατσαρού.

Τονίζεται τέλος ότι η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμο ιστορική και ξακουστή Ιερά Μονή της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης της νήσου Αμοργού θα φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Ν. Ελβετίας Βύρωνος έως και την 29ην Οκτωβρίου. Ο Ιερός Ναός ο οποίος φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια από της ιδρύσεως, της παρουσίας και της προσφοράς του, θα παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως 10:00 το βραδύ.