Υποδοχή Τιμίου Ξύλου και Ιερών Λειψάνων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού 13-2-2017

Τη Δευτέρα 13 του Μηνός Φεβρουαρίου 2017, η Ιερά Μητρόπολή μας είχε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθεί ιερά Σεβάσματα εκ της Ιεράς Μονής των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος & Σεραφείμ του Σάρωφ που βρίσκεται στο Τρίκορφο της Φωκίδος.

Συγκεκριμένα υποδεχθήκαμε τεμάχιο Τιμίου Ξύλου καθώς και Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, της χειρός του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σεραφείμ του Σάρωφ και των εν Κρήτη Αγίων Δέκα Μαρτύρων.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επισημότητα το απόγευμα της Δευτέρας στις 5:30 μ.μ. στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, όπου και θα παραμείνουν τα ιερά σεβάσματα για προσκύνηση από τους πιστούς. Τα ιερά προσκυνήματα μετέφεραν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τρικόρφου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης και Πατέρες της Μονής. Της υποδοχής προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αναστάσιος Τασόπουλος, κληρικοί και πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια ακολούθησε Μέγας Εσπερινός, στον οποίο προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Νεκτάριος και ομίλησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Αναστάσιος, αναλύοντας τις πνευματικές ηλικίες στις οποίες βρισκόμαστε οι πιστοί. Επιπλέον, ευχαρίστησε εξ ονόματος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δανιήλ που απουσίαζε στην Θεσσαλονίκη για το Βιβλικολειτουργικό Συνέδριο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο για την άδεια και ευλογία της ελεύσεως του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων, καθώς και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Τρικόρφου π. Νεκτάριο.

Τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό για προσκύνηση, μέχρι την Κυριακή της Τυρινής 26 του Μηνός Φεβρουαρίου. Πλήθος λαού προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία του Τιμίου Ξύλου και των Αγίων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Αρχείο