Πανήγυρις Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού 26-2-2017

Την 26η Φεβρουρίου Κυριακή της Τυρινής και εορτή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος πανηγύριζε ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Το εσπέρας ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο προέστη και κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Μακάριος Παναγόπουλος.

 
Το πρωί ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Δανιήλ, ο οποίος και κήρυξε τον λόγο του Θεού.
 
Ο Σεβασμιώτατος, κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα, καλό στάδιο στην επικείμενη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο που έδωσε την άδεια και την ευλογία να μεταφερθούν από την Ιερά Μητρόπολή του τα Ιερά Σεβάσματα, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής κ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη που τα προσκόμισε.
 
Πολλοί πιστοί προσήλθαν στην Ιερά Πανήγυρη για να τιμήσουν την Αγία Φωτεινή αλλά και να προσκυνήσουν τα Ιερά Σεβάσματα που φιλοξενούνται κατά τις ημέρες αυτές στην Ενορία.
 
Με τη φροντίδα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικοδήμου Σιδέρη, προϊσταμένου του Ιερού Ναού, των ιερέων, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των λοιπών στελεχών της ενορίας, η Ιερά Πανήγυρις διεξήχθη με ιεροπρέπεια και επισημότητα.
 
Πανηγυρικός Εσπερινός

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Αρχείο