Επετειακή Εκδήλωση: «Από την Μικρασιατική καταστροφή στη σύγχρονη Ελλάδα» (21-10-2012)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2012 η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Μικρασιατική Καταστροφή και ήταν ενταγμένη στα πλαίσια του Προγράμματος των «Δημητρίων 2012», που διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ενορία του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου. Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και συγκίνησης οι τρεις διακεκριμένοι εισηγητές και ειδικευμένοι μελετητές μίλησαν στο συγκεντρωμένο πολυπληθές ακροατήριο που είχε υπερπληρώσει την αίθουσα του κινηματοθεάτρου «ΛΟΥΪΖΑ» στον Βύρωνα, αναλύοντας την ιστορική, την δικανική και την ουσιαστική πλευρά της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ειδικότερα το Πρόγραμμα περιελάμβανε στο πρώτο μέρος εισηγήσεις σχετικές με την Μικρασιατική Καταστροφή και συγκεκριμένα:

α΄ του κ. Βλάση Αγτζίδη, Δρος Ιστορίας, με θέμα: «Το διακύβευμα της Μικράς Ασίας».

β΄ της κ. Μιράντας Παυλίδου, εκπαιδευτικού με θέμα: «Η συμβολή των προσφύγων στην διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας».

γ΄ της κ. Χαράς Γαλανού, νομικού  με θέμα: «Η γενοκτονία του μικρασιατικού Ελληνισμού».

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε τραγούδια που τραγούδησαν  η κ. Λουκία Κωνσταντάτου και ο Γεώργιος Ντόβολος από την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας -Ικονίου, που θύμησαν σε όλους μας την πολιτισμική παράδοση της Μικράς Ασίας και χορούς από την Ομάδα του Χορευτικού του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου και το εργαστήριο χορού «Χορικά» με συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος με τον εύστοχο και επίκαιρο λόγο του επεσήμανε ότι η εκδήλωση συνετέλεσε στο να αποκτήσουν οι προσελθόντες διορατικότητα για να κατανοήσουν μέσω των «σημείων των καιρών» τα τεκταινόμενα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την φήμη  και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου.  

Επετειακή Εκδήλωση:

«Από την Μικρασιατική καταστροφή στη σύγχρονη Ελλάδα»

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο