Επιμορφωτικές Συνάξεις Κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως

Κατά την έναρξη κάθε νέου εκκλησιαστικού έτους, πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση, επιμορφωτικές συνάξεις για τους Πρεσβυτέρους και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Οι συνάξεις διαρκούν τρείς ημέρες και γίνονται κάθε μήνα (από Οκτώβριο έως και Μάιο) σε μια από τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.  Οι εν λόγω συνάξεις αποσκοπούν στην κατάρτιση των κληρικών σε θέματα τελετουργικά, ποιμαντικά κανονικά και σύγχρονου προβληματισμού, που προκύπτουν κατά την άσκηση της ποιμαντικής διακονίας.

Έτσι λοιπόν κατά τις δύο πρώτες μέρες των συνάξεων τελούνται οι καθορισμένες από το εκδοθέν πρόγραμμα Ιερές Ακολουθίες, κατά τις οποίες όλοι οι κληρικοί εκ περιτροπής, ιερουργούν, ψάλλουν και κηρύττουν. Μετά το πέρας της Ακολουθίας αναπτύσσεται σχολιασμός και συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν στην Ιερά Ακολουθία. Ακολούθως, κάποιος κληρικός παρουσιάζει εισήγηση που έχει επιμεληθεί ο ίδιος με διαφορετικό κάθε φορά θέμα. Ακολουθεί εποικοδομητικός διάλογος.

Κατά την Τρίτη ημέρα των συνάξεων, προσκαλούνται στην Μητρόπολή μας διακεκριμένοι ομιλητές – επιστήμονες, για να μιλήσουν για διάφορα θέματα – ζητήματα, προς ενημέρωση και επιμόρφωση των κληρικών. Ακολουθεί γόνιμη συζήτηση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο