Πανήγυρις Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού 25-3-2014

SAMSUNG CSCΜε επισημότητα διεξήχθη η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε, ιερούργησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον εσπερινό λόγο του αναφέρθηκε στην σημασία του Ευαγγελισμού και της ενανθρωπήσεως του Υιού του Θεού. «Ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο για τον Κύριο Ιησού Χριστό και όχι μόνο για τους ανθρώπους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Κατακλείοντας τόνισε ότι: «Η έκτη ημέρα της δημιουργίας τελείωσε με το τετέλεσται του Κυρίου στον Σταυρό, και ξεκίνησε η εβδόμη ημέρα στην οποία ζούμε εμείς τώρα, εν η κατεύπασε από πάντων των έργων αυτού».

Στην πρωϊνή του ομιλία ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η σωτηρία μας δεν είναι εύκολη υπόθεση και ότι «οι χριστιανοί δεν προσέχουν, ούτε διαβάζουν σωστά τα λόγια της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούν λανθασμένες αντιλήψεις». Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη με επισημότητα η πανηγυρική Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι: «οι ήρωες του 1821 πέθαναν για να ζήσουμε σήμερα ελεύθεροι εμείς».

Το εσπέρας της εορτής ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο. Πολλοί ενορίτες και προσκυνητές προσήλθαν στις ιερές ακολουθίες της Πανηγύρεως, για να προσευχηθούν και να τιμήσουν την Μητέρα του Θεού. Με τη φροντίδα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικοδήμου Σιδέρη, προϊσταμένου του Ιερού Ναού, των ιερέων, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των λοιπών στελεχών της ενορίας, η Ιερά Πανήγυρις διεξήχθη με ευταξία και λαμπρότητα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο