«Η Αγία Τριάδα» Ομιλία Ιεροκήρυκος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλινίκου Νικολάου στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Υμηττού

Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Οριοθετήσεως της Ορθοδόξου Πίστεως, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Καλλίνικο Νικολάου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Η Αγία Τριάδα». Ο ομιλητής μεταξύ άλλων τόνισε πως το μυστήριο της Αγίας Τριάδος δεν είναι απλά ένα σύμβολο πού καλείται ο πιστός να το ασπασθεί, έτσι απλά, αλλά είναι ένα βίωμα, ένας τρόπος ζωής πού εξαγιάζει τον άνθρωπο. Η Αγία Τριάδα φανερώνεται με την Σάρκωση του Θεού Λόγου, η οποία παρερμηνεύθηκε από πολλούς και επέφερε έριδες και μάχες.
Γι’ αυτό οι Άγιοι Πατέρες εδογμάτισαν και εθεολόγησαν δίνοντας σε όλους εμάς το Δόγμα. Δηλαδή ότι πιστεύουμε σε έναν Θεό, ο οποίος έχει μία φύση και ύπαρξη, μία θεία ενέργεια και βούληση, μία θεία γνώση και αγάπη. Έχουμε όμως τρία πρόσωπα στην Θεότητα. Τρία θεία πρόσωπα πού δηλώνουν το υποκείμενο της ύπαρξης και ζωής. Έτσι μελετούμε την σχέση της Αγίας Τριάδος με την Κτίση, Αγία Τριάδα και Σωτηρία, Αγία Τριάδα και Εκκλησία, Αγία Τριάδα και Μυστήρια, Αγία Τριάδα και χριστιανική ζωή, Αγία Τριάδα και αιώνια ζωή που μας δίνεται μέσω της πίστης μας εις την Αγία Τριάδα, όπου στην Βασιλεία του Θεού η Αγία Τριάδα θα γίνει το πλήρωμα όλης της Κτίσης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο