Μνήμη Προφήτου Δανιήλ – Εορτή Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου 17-12-2014

Την 17η του μηνός Δεκεμβρίου 2014, μνήμη του αγίου ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, των αγίων Τριών Παίδων των εν τη καμίνω και του εν αγίοις Πατρός ημών Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης, διήγε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ. Κατά την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ.

Ανήμερα της εορτής ετελέσθη πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Αμφότερες οι λατρευτικές συνάξεις, διεξήχθησαν με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια. Την εορτή πλαισίωσε πλειάδα κληρικών, στο ιερό αναλόγιο έψαλε η «Βυζαντινή Χορωδία Νέων» της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλοί πιστοί εκ του πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και εκτός αυτής, προσήλθαν στην εορτή να προσευχηθούν για τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και να του ευχηθούν τα χρόνια πολλά!

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αλλά και το εσπέρας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας δέχθηκε ευχές στην αίθουσα δεξιώσεων του Επισκοπείου. Παιδιά από τα Κατηχητικά Σχολεία του είπαν τα κάλαντα ενώ η «Βυζαντινή Χορωδία Νέων» της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλε το «Πολυχρόνιο». Είθε ο Κύριος να του χαρίζει έτη πολλά κι ευλογημένα, για να επιτελεί πάντοτε τα υψηλά αρχιερατικά του καθήκοντα!

Εσπερινός

Θεία Λειτουργία

Κάλαντα από παιδιά στο Επισκοπείο

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο