Υποδοχή Τιμίου Ξύλου και Ιερών Λειψάνων Αγίων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βύρωνος 9-5-2016

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματο-ποιήθηκε υποδοχή, αποτμήματος Τιμίου Ξύλου και Ιερών Λειψάνων Αγίων από την Ιερά Μονή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, την Δευτέρα 9 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος.

Συγκεκριμένα, τα ιερά λείψανα ανήκουν στους Αγίους: Σεραφείμ του Σάρωφ, Άγιο Νικόλαο, Άγιο Παντελεήμονα, Άγιο Σάββα, Αγία Βαρβάρα, Άγιο Γεώργιο, Άγιο Χαράλαμπο, Αγίους Δέκα Μάρτυρες της Κρήτης, Άγιο Απόστολο Θωμά, Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, καθώς και τεμάχιο από την Τιμία Κάρα του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και την τίμια Κάρα του Αγίου Μάρτυρος Στεφάνου της Μονής του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Τα ιερά σεβάσματα προσεκόμισε στην Ενορία ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, συνοδευόμενος από πατέρες της Ιεράς Μονής.

Η υποδοχή έγινε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δανιήλ, με την παρουσία και τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου κ. Αναστασίου Τασοπούλου, του Ιεροκήρυκος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλινίκου Νικολάου, ως και πλειάδος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα ιερά προσκυνήματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό για προσκύνηση και ευλογία μέχρι την 25η Μαΐου ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός απο τις 7:οο π.μ. έως τις 9:00 μ.μ.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να υποδεχθεί τα ιερά σεβάσματα και να λάβει την χάρη και την ευλογία τους.

Μετά το πέρας της υποδοχής ετελέσθη λαμπρός Εσπερινός κατά τον οποίο προέστη και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Αρχείο