Κυριακή του Παραλύτου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βύρωνος 22-5-2016

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος λειτούργησε και ομίλησε την Κυριακή του Παραλύτου 22-5-2016 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Καλλίνικο Νικολάου, καθώς και από τους ιερείς της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή, που προβάλλει το θαύμα της θεραπείας του παράλυτου της Ιερουσαλήμ.

»Δεν ήταν το νερό της κολυμβήθρας που θεράπευε τους ανθρώπους από την ασθένεια αλλά η πίστη τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο τόνισε, ότι: »Ο Κύριος ρώτησε τον παραλυτικό, που ήταν επί 38 χρόνια κατάκοιτος αν θέλει να θεραπευθεί, διότι δεν ήθελε να παραβιάσει το αυτεξούσιό του. Αυτό απαντάει σε πολλά ερωτήματα της ζωής μας και αυτό ακόμη που εμείς το θεωρούμε αυτονόητο, ο Κύριος θέλει να του το πούμε, να του το ζητήσουμε».

«Ο Κύριος ερμήνευσε τις ασθένειες στη ζωή μας με διαφορετικό τρόπο κι εμείς πρέπει να ψαξουμε μέσα μας για να δούμε τι συμβαίνει και γιατί υποφέρουμε από κάποια ασθένεια. Πρέπει να κάνουμε αυτή την έρευνα για να αποκτήσουμε αυτογνωσία. Ας ψάχνουμε μέσα μας, κι ας ελέγχουμε τον εαυτό μας. Αυτά τα οποία υφιστάμεθα στην κρίση αυτή έχουν μια πνευματική εξήγηση. Και η εξήγηση είναι ότι παραδοθήκαμε στον ηδονισμό, στον αμοραλισμό, στην καλή ζωή, παρατήσαμε τον νόμο του Θεού, καταπατήσαμε τις εντολές Του, ξηλώσαμε τα πάντα, και μας λέει ο Θεός, ότι αν δεν τα διορθώσουμε αυτά, δεν έχει καλές ημέρες».

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει το Τίμιο Ξύλο, τα Ιερά Λείψανα και το αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Βηματαρίσσης, από την Ιερά Μονή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο