Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου Καρέα επί τη Ανακομιδή των ιερών αυτού Λειψάνων & Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους 2-11-2016

Τη μνήμη της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Καρέα, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2016. Προς ευλογία και αγιασμό των πιστών η Ενορία υποδέχθηκε την άφθαρτο χείρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού απὸ την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
 

Κατά την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε επισήμως η υποδοχή του ιερού Σεβάσματος το οποίο προσεκόμισαν πατέρες της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο προέστη και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ. Ανήμερα ετελέσθη ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος και κηρύττοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Το απόγευμα της εορτής ετελέσθη Μεθέορτος Εσπερινός. Ακολούθησε Λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Χαραλάμπους στις οδούς της Ενορίας, κατά την οποία προέστη και ομίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αναστάσιος Τασόπουλος. Εν συνεχεία ετελέσθη ιερά Παράκλησις στον Άγιο.

Στον Ιερό Ναό ευρίσκεται μονίμως εκτεθειμένο σε προσκύνηση, τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Παναγιωτόπουλος, οι ιερείς και τα στελέχη της Ενορίας εργάστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επιτυχή και λαμπρά διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως. Πολλοί ενορίτες και προσκυνητές προσήλθαν στην Ιερά Πανήγυρη για να προσκυνήσουν τα ιερά Λείψανα των Αγίων και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία τους.

Υποδοχή – Πανηγυρικός Εσπερινός

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Μεθέορτος Εσπερινός – Λειτανία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Αρχείο