Υποδοχή Τιμίας Χειρός του Αγίου Βασιλείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος 19-12-2014

Με λαμπρότητα έγινε η υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγίου Βασιλείου το απόγευμα της Παρασκευτής 19 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος. Το Ιερό Σέβασμα φυλάσσεται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και το μετέφερε στον Ιερό Ναό ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης. Την Τιμία Χείρα υποδέχθηκε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, με τη συμμετοχή των ιερέων, των διακόνων αλλά και πολλών πιστών από την Ιερά Μητρόπολή μας. Μετά την περιφορά εντός του Ιερού Ναού το Ιερό Λείψανο τοποθέτηθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι για προσκύνηση από τους πιστούς. Ακολούθως τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την μεταφορά του Ιερού Σεβάσματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην γνωριμία τους από την Ιερά Σύνοδο. Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι: «Ο Μέγας Βασίλειος ήταν Πνεύμα θεολογικό, πνεύμα ασκητικό, πνευμα κοινωνικό, πνεύμα διοικητικό, πνεύμα φιλοσοφικό, πνεύμα σταθερό, πνεύμα εύκαμπτο και πνεύμα έτοιμο να μαρτυρήση για τον Χριστό». «Η παρουσία του απετέλεσε μια από τις ευτυχέστερες και φωτεινότερες στιγμές της πορείας της Εκκλησίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ιερός ανήρ έτυχε της γενικής επιδοκιμασίας της εποχής του. Διεβλήθη, παρηγκωνίσθη, κατηγορήθη επί ημιαρειανισμώ και πολλά άλλα υπέστη, αλλά συγχρόνως ουδείς όπως αυτός ετιμήθη εν όσω έζη με το επώνυμον Μέγας», ανέφερε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Η τιμία χείρα του Αγίου Βασιλείου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, ενώ ο ναός θα είναι ανοιχτός από τις 7.00 π.μ. εως τις 8.00 μ.μ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Αρχείο