Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος 16-10-2016

03Μέσα στο πλαίσιο των ΙΔ΄ Δημητρίων 2016 της  Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, η Ιερά Μητρόπολή μας είχε την ιδιαίτερη ευλογία το εσπέρας της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2016 να υποδεχθεί την Ιερά και Θαυματουργό ιστορική Εικόνα της Παναγίας του Βουλκάνου από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Η υποδοχή έγινε με μεγάλη επισημότητα στα προπύλαια του Ιερού Ναού στις 6:00 μ.μ.

Την εικόνα κόμισε στην Ενορία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Λαμπρινάκος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Το ιερό Σέβασμα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, ο κλήρος και ο λαός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών, πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών φορέων του Δήμου Βύρωνος. Στη συνέχεια εψάλη δέησις και ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας και τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο για την παραχώρηση της Ιεράς εικόνος.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σεπτό πρόσωπο της Παναγίας μας, αφορμώμενος από μια εικόνα της που περιγράφεται στο ιερό βιβλίο της «Αποκαλύψεως» του Ευαγγελιστού Ιωάννου, εμβαθύνοντας στα νοήματα της σχετικής διηγήσεως. Επιπλέον, τόνισε, ότι λαμβάνουμε ιδιαίτερη ευλογία όταν επικαλούμαστε την Υπεραγία Θεοτόκο. Διότι εκείνη δια των πρεσβειών της, μας δωρίζει άπλετα και πλούσια τα αιτήματά μας, γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις ελλείψεις μας.

Πολλοί πιστοί προσήλθαν στην Υποδοχή για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Θεομήτορος αλλά και να εκζητήσουν τις μεσιτείες της.  Το Ιερό Κειμήλιο θα παραμείνει για προσκύνηση στην Ενορία μέχρι την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

1     2

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο