Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Μακαρίου Παναγοπούλου 27-11-2016

Μέσα σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης, ετελέσθη την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Καισαριανής, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Μακαρίου Παναγοπούλου, υπό του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Δανιήλ.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας κ. Κύριλλος & Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Για το χαρμόσυνο γεγονός προσήλθαν ακόμη, πολλοί ιερείς και διάκονοι από την Ιερά Μητρόπολή μας, αλλά και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, καθώς και πλήθος κόσμου, για να τιμήσουν με την παρουσία τους και να ενισχύσουν με την προσευχή τους τον π. Μακάριο.

Στον μεστό θεολογικά και φορτισμένο συναισθηματικά χειροτονητήριο λόγο του, ο π. Μακάριος μεταξύ των άλλων, εξέφρασε ιδιαιτέρως την βαθειά υιική αγάπη, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του, προς το πρόσωπο του σεπτού πατρός και Ποιμενάρχου μας κ. Δανιήλ, αλλά και προς το πρόσωπο του πολυσεβάστου πνευματικού του πατρός, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικολάου Νικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο νέος Πρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ένεκα του εξαίρετου ήθους του, των ποικίλων χαρισμάτων που κοσμούν την προσωπικότητά του, της θεολογικής του κατάρτισης, αλλά και της μέχρι τούδε υποδειγματικής διακονίας του «παρά τους πόδας» του Μητροπολίτου, ορίστηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας «Ιεροκήρυκας» της Ιεράς Μητροπόλεως, αφού πρώτα έλαβε το όφίκιο του Αρχιμανδρίτου, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, και προεχειρίσθη πνευματικός, υπό του Σεβ. Μητοπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Νέος Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως, ορίστηκε ο Ιερολογιώτατος Διάκονος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, κ. Σιλουανός Βέργος, ο οποίος προεχειρίσθη υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Ας ευχηθούμε, ο Κύριος, να δίνει ενίσχυση και φωτισμό στον νέο Πρεσβύτερο και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για να διακονεί θεαρέστως και καρποφόρως την τοπική μας Εκκλησία. Ομοίως να ευχηθούμε και για τον νέο Αρχιδιάκονο. Πάντα άξιοι!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Αρχείο