Ενημερωτική επίσκεψη Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη στην Ιερά Μητρόπολή μας 27-8-2013

04Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις 11.00 π.μ. ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Άδωνης Γεωργιάδης στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και από τον σύμβουλο και συνεργάτη του κ. Ιωάννη Αποστολόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ παρουσίασε στον κ. Υπουργό τις προνοιακές δράσεις που αναπτύσσονται από την Ιερά Μητρόπολη στον προνοιακό και κοινωνικό τομέα της διακονίας της.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στον κ. Υπουργό ότι η Ιερά Μητρόπολη αντιλαμβανομένη τις επείγουσες ανάγκες των πληττομένων από την οικονομική κρίση πολιτών, έχει αναπτύξει τις κατάλληλες δομές για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Ειδικότερα, ότι στις ενορίες λειτουργούν «Σπίτια Γαλήνης Χριστού» τα οποία προσφέρουν 2.500 μερίδες φαγητό καθημερινώς σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Τα συσσίτια λειτουργούν σε εγκαταστάσεις των ενοριών που έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα για την διακονία αυτή και ελέγχονται από τις αρμόδιες υγειονομικές και προνοιακές κρατικές υπηρεσίες.

Επίσης, έχει οργανώσει 2 «Ιματιοθήκες» όπου συγκεντρώνονται ενδύματα και πάσης φύσεως είδη ρουχισμού τα οποία διανέμονται σε όσους έχουν ανάγκη.

Παρέχει τακτικά και έκτακτα οικονομικά βοηθήματα στα μέτρα των οικονομικών δυνατοτήτων της για να καλυφθούν εν μέρει ή ολικώς επείγουσες βιοποριστικές ανάγκες.

Καταβάλει έξοδα για φαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις και νοσηλεία σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες).

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από πόρους της Ιεράς Μητροπόλεως που προέρχονται από προσφορές των πιστών της και διεκπεραιώνεται από τους Ιερείς που εργάζονται φιλότιμα και εντατικά, βοηθούμενοι από δραστήριους εθελοντές συνεργάτες, που εργάζονται αφιλοκερδώς, παρακινούμενοι από χριστιανική αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία.

Ο Υπουργός από την πλευρά του αφού ενημερώθηκε για τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη και γενικότερα η Εκκλησία, που δρα με χριστιανική αλληλεγγύη, συντελεί στην αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών για να ανακουφιστούν από την ένδεια, την φτώχεια, την ανεργία, την ασθένεια και τις άλλες κοινωνικές και ανθρωπιστικές συνέπειες της κρίσης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο