Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα 23-4-2014

Μέσα στην λαμπρή και χαρμόσυνη πασχαλιάτικη ατμόσφαιρα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στον Καρέα.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε, ιερούργησε και ομίλησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο, τον Ιεροκήρυκα, τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και από πλήθος πιστών και προσκυνητών.

Στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Αναστάσεως στην προσωπική μας ζωή. Τόνισε δε, ότι η Ανάσταση είναι η εορτή της αγάπης, της συγγνώμης της αλληλεγγύης και της νίκης κατά του θανάτου. «Όπως ο Χριστός άπλωσε στον Σταυρό τα χέρια Του και αγκάλιασε την οικουμένη ολόκληρη, έτσι κι εμείς στη ζωή μας, πρέπει να έχουμε την αγκαλιά μας ανοιχτή για να δεχόμαστε τους αδελφούς μας και ιδιαιτέρως εκείνους που έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Το πρωί στην Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Βίο του Αγίου Γεωργίου, σημειώνοντας ότι στην εποχή στην του Αγίου υπήρχε μεγάλη διαφθορά. Σε άλλο σημείο τόνισε: «Δεν έχει αλλάξει πολύ η εποχή μας, αφού και σήμερα οι διανοούμενοι στρέφονται εναντίον της Πίστεως και της Εκκλησίας. Προ ημερών ακούσαμε έναν κορυφαίο διανοούμενο να προσβάλλει την Πίστη μας, να την χλευάζει και να την αμφισβητεί. Αν διαβάσετε τον τύπο και παρακολουθήσετε την τηλεόραση, θα δείτε αυτή την εχθρότητα των τάχα διανοουμένων, εναντίον του Χριστού, εναντίον της Πίστεως και της Εκκλησίας».

«Λίγες ημέρες πριν την Κυριακή των Βαΐων ανακαλύφθηκε ένας πάπυρος στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας, πάνω στον οποίο είναι γραμμένο, ότι ο Ιησούς είχε γυναίκα. Δεν το είχαν ανακαλύψει τόσο καιρό, αλλά τώρα το ανακάλυψαν για να μας πουν οι διανοούμενοι ότι ο Ιησούς είχε γυναίκα. Κάθε Πάσχα βρίσκουν και κάτι για να προσβάλλουν την Πίστη των ανθρώπων, να τους κλονίσουν εσωτερικά, γιατί τους ενοχλεί η Πίστη στον Χριστό. Όπως είχε πει ο Χριστός στους μαθητές Του, αν μοιάζετε με τους ασεβείς και τους διεφθαρμένους θα σας αγαπούν, επειδή όμως δεν τους μοιάζετε στην ασέβεια και την διαφθορά για αυτό σας μισούν» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας το λόγο του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Όπως ο Άγιος Γεώργιος έμεινε αμέτοχος στη διαφθορά και στην ασέβεια της εποχής του, έτσι κι εμείς καθημερινά στη ζωή μας θα πρέπει να μένουμε εδραίοι και σταθεροί στον Χριστό».

Κατά το εσπέρας της κυριωνύμου ήμερας ετελέσθη μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση της εικόνος και του ιερού Λειψάνου του Αγίου στις οδούς της Ενορίας, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανρίτου κ. Καλλινίκου Νικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Η επιτυχία και η λαμπρότητα της Αναστάσιμης αυτής πανηγύρεως, ήταν καρπός της επιμελούς εργασίας και φροντίδας του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου κ. Ειρηναίου Παναγιωτοπούλου, των Ιερέων της Ενορίας, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καθώς και των λοιπών στελεχών που μετέχουν στη ζωή της ενορίας και κοπιάζουν φιλότιμα για την διεξαγωγή και καρποφορία του ενοριακού έργου.

Πανηγυρικός Εσπερινός

Όρθρος & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο