Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καισαριανής 6-12-2015

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, του οποίου το όνομα φέρει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός που εδρεύει στον Δήμο της Καισαριανής.

Κατά την παραμονή της εορτής την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2015 ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Αλεξίου και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Δανιήλ. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων μίλησε εγκωμιαστικά για το πρόσωπο του Αγίου Νικολάου και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην αρετή της πραότητος, η οποία κοσμούσε τον Άγιο Νικόλαο.

Ανήμερα της εορτής ετελέσθη Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους ιδίους Αρχιερείς με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Αλεξίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Νικολάου, αλλά μίλησε και για τις δυσκολίες του έργου της ιεραποστολής.

Το εσπέρας της εορτής στις 4:30 μ.μ. έγινε η Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και του ιερού Λειψάνου στις οδούς της Ενορίας και ακολούθησε μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις στον Άγιο.

Πλήθος ενοριτών αλλά και ευλαβών προσκυνητών από τις γύρω περιοχές προσήλθαν στην μεγάλη Πανήγυρη για να τιμήσουν τον Προστάτη των θαλασσινών και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του. Με τη φροντίδα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αναστασίου Τασοπούλου προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, των ιερέων, του εκκλησιαστικού συμβουλίου, των κυριών της φιλοπτώχου αδελφότητος, των κατηχητών και των λοιπών στελεχών της ενορίας, η Ιερά Πανήγυρις διεξήχθη με τάξη, ιεροπρέπεια και επισημότητα.

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Όρθρος – Αρχιερατικό Συλλείτουργο

Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου

– Μεθέορτος Εσπερινός & Παράκλησις

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Αρχείο