Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού 27-5-2016

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ναθαναήλ με συνοδεία πατέρων της Μονής και το υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο, τον Ιεροκήρυκα και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι: «Αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για την ενορία και την Ιερά Μητρόπολη η έλευση και παραμονή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής, του πνευματικού αυτού θησαυρού της Ιεράς Μονής Ιβήρων, ιδιαιτέρως κατ΄ αυτή την περίοδο που εορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού και την υπέρβαση τον υπαρξιακών μας ορίων και επειδή ακόμη το Ιερό Λείψανο έρχεται σε έναν Ναό, που τιμάται επ΄ ονόματι της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο ιστορικό της ιδρύσεως της ενορίας και της αφιερώσεως του Ιερού Ναού, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την εγκατάσταση των προσφύγων από την Σμύρνη, οι οποίοι και ανήγειραν τον Ιερό Ναό.

Επιπλέον, αναλύοντας ο Σεβασμιώτατος τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» τόνισε χαρακτηριστικά, ότι: »Μόνο οι αθώοι μπορούν να κρίνουν και να δικάζουν τους άλλους».

Από την πλευρά του ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων τόνισε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρισκόμαστε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, κομίζοντας το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ιβήρων μαζί με την Παναγία την Πορταΐτισσα».

Ανέφερε ακόμη, ότι «Σήμερα ο λαός μας διέρχεται δύσκολους καιρούς. Η οικονομική κρίση είναι κυρίως πνευματική. Έχουμε ανάγκη από την Χάρη του Θεού και την πίστη των Αγίων μας».

Κλείνοντας τον λόγο του ο Ηγούμενος κ. Ναθαναήλ, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την θερμή υποδοχή και του ευχήθηκε, ο Θεός δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να του χαρίζει δύναμη και κουράγιο, και να ευλογεί το έργο του.

Στην συνέχεια ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και συμπροσευχομένου του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων κ. Ναθαναήλ.

Ο ιερός Ναός κατά την διάρκεια της υποδοχής και του Εσπερινού, κατακλύσθηκε από πιστούς, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας.

Το Ιερό Σέβασμα θα παραμείνει στην Ενορία για προσκύνηση μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο