Κυριακάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Τήνο 24-8-2014

14Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Τήνο ιερούργησε και ομίλησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, την Κυριακή 24 Αυγούστου, με τη συμμετοχή πλειάδος παρεπιδημούντων ιερέων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Αποστολικό ανάγνωσμα εκ της Α΄ προς Κορινθίους Επιστολής του Αποστόλου Παύλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «…η σφραγίδα της αποστολής της Εκκλησίας είναι όλοι οι πιστοί, το πλήρωμά της· αυτοί βεβαιώνουν ότι εργάζεται πράγματι, με τους Ποιμένες, με τους Ιεροκήρυκες, με τους Κατηχητές, με τους εργάτες του Ευαγγελίου, οι οποίοι διδάσκουν την αληθινή πίστη και στηρίζουν το λαό του Θεού».

Ο Σεβασμιώτατος επίσης αναφέρθηκε και στην απολογία του Αποστόλου Παύλου σε διάφορα σχόλια τα οποία εγίνοντο και τα οποία αφορούσαν την αποστολικότητά του και την διακονία του. Και αυτό το οποίο μας είπε, είναι, ότι όλα αυτά τα υπέμεινε για χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού, για να μην δώσει καμία αφορμή να δυσκολέψει το έργο της Εκκλησίας, την αποστολή της στον κόσμο και την διακονία του λαού του Θεού.

Πριν από το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των γονέων του Σεβασμιωτάτου και των συλλειτουργούντων Ιερέων.

Τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για την πρόσκλησή του και την αγάπη προς το πρόσωπό του, καθώς και τους Κληρικούς, τους προσκυνητές, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Γεώργιο Φανερό, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., ως και το προσωπικό του Ιερού Ιδρύματος για την εύρυθμη λειτουργία του Ιερού Προσκυνήματος.

Τόνισε δε, ότι η ίδια η Παναγία επέλεξε την ιερά νήσο για έδρα και κατοικία Της και ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και έτη πολλά, ώστε να επισκέπτονται τη Χάρη της, είτε για να προσευχηθούν και να εκζητήσουν τη μεσιτεία Της, είτε για να την ευχαριστήσουν για όλα τα αγαθά που τους παρέχει.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Ημερολόγιο
Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Αρχείο